Omroep BNN-VARA is door de mediawaakhond op de vingers getikt naar aanleiding van een interview met Max Verstappen. Verstappen verscheen in het programma ‘Pauw’ met zijn sponsorkleding aan.

Het Commissariaat van de Media concludeerde dat het interview dat Jeroen Pauw met Max Verstappen had teveel reclame bevatte en daarmee in strijd was met de reclameregels die gelden voor de publieke omroep. Verstappen was tijdens het interview te zien met een jas en een petje van Red Bull Racing. Volgens het NRC zijn er geen boetes uitgeschreven, maar bij een volgend incident kan BNN-VARA dit wel verwachten.

BNN-VARA directeur Gerard Timmers verklaarde dat Verstappen voor aanvang van het interview niet had laten weten per sé zijn sponsorkleding te willen dragen. Maar als je dan bij hem aankomt voor een interview en hij draagt een pet en een jas met logo, pak je dan de camera weer in omdat dat van het Commissariaat niet mag? Daar zit de spanning. Dat interview is geroemd, veel bekeken, het is relevant. Daar knelt de juridische en maatschappelijke werkelijkheid. Aldus Timmers tegenover de NRC.

Het interview vond plaats in mei van dit jaar naar aanleiding van de overwinning van Verstappen tijdens de grote prijs van Spanje.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!