De rugoperatie van Kimi Räikkönen is geslaagd. De Finse zender MTV Sport meldt dat Räikkönen nu een paar dagen rust zal nemen en volgende week begint aan zijn revalidatieproces. Räikkönen wil dan ook superfit zijn wanneer hij voor Ferrari aan het nieuwe F1-seizoen begint.

De Fin beleefde een zware crash bij zijn debuut in de Formule 1. Räikkönen heeft sindsdien op geregelde tijdstippen last van zijn rug. Op advies van specialisten werd besloten om deze week de operatie uit te laten voeren, waardoor de Fin meteen ook de rest van het seizoen mist. Bij Lotus wordt hij nu vervangen door zijn landgenoot Heikki Kovalainen.

Dit tot grote frustratie van derde rijder Valsecchi, die flink uithaalde in de media: Vanuit sportief standpunt is dit simpelweg tragisch. Het maakt me vooral kwaad omdat ik het verlies van Kovalainen. Hij is geen grote kampioen, hij is niet eens een actieve rijder. Als ze Hulkenberg of misschien zelfs Pastor Maldonado hadden gekozen dan zou ik het nog begrepen hebben. Maar dit…

Maar het kan snel verkeren in de Formule 1, dus Davide verbrandt het Lotus-schip nog niet. Mocht het team haar derde rijder toch nodig hebben in Brazilië dan zal de Italiaan klaarstaan.