Theissen en HeadEr is nog nooit zoveel publieke ruzie gemaakt tussen BMW en Williams als de afgelopen dagen. Nadat Frank Williams de Duitse autofabrikant al eens lik op stuk gaf heeft nu ook co-eigenaar Patrick Head kritiek geuit op BMW. Die laat het daar trouwens niet bij en ging meteen terug in de aanval tegen Head. Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de plooien tussen de twee kunnen worden gladgestreken.

“Ik beschouw het als zeer onprofessioneel dat BMW publiekelijk hun ongenoegen over hun relatie met ons uiten.” Zei Head tegen Sport Auto Moto. “Onze partner kiest ervoor om tegen mensen te zeggen dat zij perfect zijn terwijl ze ons beschuldigen. Ze tonen daardoor aan dat ze weinig karakter hebben. Mario Theissen’s aanpak is oneerlijk.”

Williams rijder Mark Webber sluit zich ondertussen aan bij zijn teamleiding.

“Ik denk dat ze ongelofelijk hard werken om het probleem met BMW op te lossen. De motor waar we volgend jaar mee rijden zal de beste zijn voor het team. Ik vertrouw hen compleet.”

Mario Theissen van BMW heeft al gereageerd op het interview met Patrick Head toen hij tijdens een interview met het Duitse Premiere de vraag kreeg voorgelegd of Head niet een beetje te dicht bij de lijn was gekomen.

“Ik denk dat Patrick al achter zich moet kijken om de lijn te zien. Ik krijg de indruk dat omdat hij niet meer naar alle races komt hij te veel de kranten leest.”

Hoewel hij benadrukte dat de BMW-Williams situatie geen invloed had op het team zei hij wel dat ze in Munchen niet echt blij zijn.

“Er zijn discussies aan de gang om wijzigingen toe te brengen aan het BMW Formule1 project. Maar er is nog niks beslist.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter