De afscheuringsgroep GPMA (vroeger GPWC) is opnieuw een invloedrijk team armer. Williams bevestigde maandag namelijk dat het neutraal zal blijven, het kiest noch de kant van de GPMA, noch de kant van Bernie Ecclestone.

De 5 autoconstructeurs en de 7 teams, die plannen om vanaf 2008 (einde Concorde-akkoord, red) enkel te racen in een klasse waar er duidelijke en eerlijke regels zijn, kwamen afgelopen week in Duitsland tot een sluitend akkoord.

Het Williams team sluit zich daar niet bij aan, maar heeft (voorlopig?) ook geen overeenkomst met Bernie Ecclestone.

Hoe moet het nu verder met de GPMA? Stoddart heeft Minardi verkocht aan RedBull, die duidelijk aan de kant van Ecclestone staat. Ecclestone van zijn kant biedt de teams vanaf 2008 50% meer cash aan. Een aanlokkelijk aanbod, zeker voor Williams, om de hierboven genoemde redenen. Wie volgt?

bron: reuters

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter