In 2000 leek het er op dat Jarno Trulli voor een verrassing kon gaan zorgen in Monaco. Startend vanaf een tweede plek bezette hij ook gedurende de race deze plek. Totdat het pechduiveltje, zeker geen onbekende voor Trulli, weer eens toesloeg. Met een kapotte versnellingsbak moest hij zijn wagen langs de kant zetten. Mocht de versnellingsbak het gehouden hebben, dan had Trulli zelfs kunnen winnen, want de voor hem rijdende Michael Schumacher viel ook uit. Nooit kwam Trulli meer zo dicht bij een overwinning in het prinsdom.

Toch is Trulli er van overtuigd dat hij dit jaar zeker niet kansloos is. Hij ziet kansen om in Monaco de hegemonie van Schumacher te doorbreken. Maar makkelijk zal het zeker niet worden.

“In Monaco heb je een goede wagen nodig. En dat hebben we. Daar komt nog bij dat een coureur hier echt een verschil kan maken. Onze wagen boekt nog altijd progressie, de R24 presteert zeer constant tijdens races. Ik denk daaarom dat dit wel eens een goede race voor ons kan worden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter