Gisteren konden wij jullie melden dat Markus Ericsson een gridstraf tegemoet kon zien in Canada.

De stewards wezen in de Zweed aan als boosdoener in de botsing met teamgenoot Felipe Nasr, met als gevolg dat Ericsson drie plekken achteruit wordt gezet in Canada. Tevens krijgt Markus hij twee strafpunten bijgeschreven op zijn licentie.

Maar de heren stewards waren nog niet klaar. Ook Daniil Kvyat en Bottas kregen een penalty. Kvyat probeerde zichzelf te ‘unlappen’ door Kevin Magnussen in te halen in Rascasse, terwijl er geen ruimte was.

Het levert de Rus die zwaar onder druk staat na zijn degradatie, een gridstraf op van drie plekken in Canada.

Bottas was in Monaco op jacht naar een punt, na in drie pogingen maar tot een P12 te zijn gekomen. De Fin mag twee punten op zijn licentie bijschrijven naar aanleiding van een botsing met Esteban Gutierrez. Valtteri Bottas ging elfde over de streep met een tijdstraf van tien seconden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!