Grote drukte bij de inschrijving voor 2010. In navolging van de 9 FOTA teams, Williams, Prodrive, Campos, USF1, Superfund, Litespeed en Lola heeft March zich nu ook aangemeld. March is een bekende naam in de Formule 1. Mede-oprichter van het team is de huidige FIA opperbaas Max Mosley, aan wie het team dan ook zijn beginletter dankt. Tussen 1969 en 1992 deed het team mee aan 207 GP’s, waarvan het er 3 won.

Onder meer rijders als Niki Lauda, Chris Amon, Vittorio Brambilla, Ivan Capelli en Ronnie Peterson reden voor het Britse team. Topontwerper Adrian Newey begon er zijn F1-carriere. Na aanvankelijke successen in de jaren ’70 en ’80, volgden de financiele problemen. In het begin van de jaren ’90 kwam er een management buy-out en werd het team overgenomen door Andrew Fitton. Het team was toen echter al ver afgezakt. In 1992 viel het doek definitief. Tot nu dus.

Als de 9 FOTA teams allen besluiten mee te doen in 2010, zullen zeker de helft van de nieuwe inschrijvingen niet mee mogen doen. De inschrijvingslijst van de FIA zal worden gepubliceerd op 12 juni. Er zal een maximum van dertien teams worden gehanteerd.

By peter