Nadat wereldkampioenen Hamilton en Alonso vraagtekens plaatsten rondom de beperkingen qua communicatie tussen team en coureur, doet Force India ook een duit in het zakje.

Ook de renstal van de verder onzichtbare Dr. Vijay Mallya eist dat de FIA de restricties heroverweegt.

Haar coureur Sergio Perez crashte in de eindfase van de wedstrijd, terwijl dat niet nodig was. Het team zag al aan de telemetriegegevens dat de remmen begonnen te bezwijken.

Maar de Mexicaan mocht een dergelijk bericht niet ontvangen. Bob Fernley, de teambaas van Force India, vertelde aan Autosport: Belachelijk! De FIA is nu druk om een halo op de auto te zetten voor de veiligheid, maar verbiedt tegelijkertijd dat teams door kunnen geven aan de rijders dat de remmen het bijna begeven.

Niet dat ‘Checo‘ er iets aan kon doen, mocht hij die informatie wel krijgen. Maar de coureur zou dan wel gewaarschuwd zijn.

Hetzelfde geldt ook voor Nico Rosberg die volgens zijn teambaas Toto Wolff met gebrekkige remmen tegen teamgenoot Hamilton gleed. Ook Mercedes zag het aankomen, maar mocht niets zeggen.

Toch kan de communicatie tussen team en rijder niet zomaar worden vrijgegeven, omdat misbruik wel heel erg op de loer ligt. De autosportbond valt niet te benijden…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!