Ook Zuid Korea zou in de toekomst wel eens een Grote Prijs Formule 1 organiseren. Dat valt toch af te leiden uit het feit dat het land vorige week een intentieverklaring tekende met Bernie Ecclestone. Zuid Korea zou dan vanaf 2009 op de kalender komen.

Het bestuur van de deelprovincie Zuid Kyongsang tekende het voorcontract om een race te organiseren in Chinhae, in het uiterste zuiden van het land. De gouverneurs hadden daarvoor een vergadering met Ecclestone in Londen. Volgens de overeenkomst zou de race plaatsvinden in november.

De intentieverklaring garandeert wel niet dat er effectief een race zal plaatsvinden. Volgens berichten in de lokale media zou een definitief contract binnen zes maanden worden getekend .

Zuid Korea organiseert momenteel een Formule 3 race op een stratencircuit in Changwon. Formule 1 kan dus volgen vanaf 2009.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter