De mogelijk invoering van een viercilinder 1,6 liter turbomotor door de FIA stuit op steeds meer tegenstand.

Na de teams, autofabrikanten [Renault uitgezonderd] en Bernie Ecclestone dreigen nu de circuits, met uitzondering van Zuid-Korea en China, de Formule 1 de rug toe te keren en over te stappen naar de IndyCar als het nieuwe motorreglement met de viercilinder er komt. Dat meldt de Britse krant Daily Express.

De circuits uitten hun dreigement tijdens de vergadering van de Formula 1 Commission van afgelopen woensdag. In Londen kwamen vertegenwoordigers uit alle Formule 1-geledingen bij elkaar om te praten over het nieuwe motorreglement.

Volgens woordvoerder Ron Walker, organisator van de Australische Grand Prix, vormen krachtige en luidruchtige motoren een belangrijk onderdeel in de aantrekkingskracht van de sport. Walker denkt dat na de invoering van de nieuwe motorformule Formule 1 klinkt als het ratelen van blikjes. Hij vindt dat de Formule 1 de top in de autosport moet blijven.

De Formula 1 Commission kwam woensdag unaniem met een voorstel om vanaf 2014 te gaan racen met 1,6 liter V6-krachtbronnen. De World Motor Sport Council van de FIA buigt zich komende week over dit plan.