Er lijkt een behoorlijke verschuiving gaande aan de top bij McLaren. Jost Capito zou namelijk na een zeer kort dienstverband McLaren Racing alweer gaan verlaten. Dat meldt Autosport. Eerder moest Ron Dennis al plaats maken voor Zak Brown als CEO bij de McLaren Technology Group, de overkoepelende organisatie van McLaren Racing.

Ron Dennis werd onlangs door de aandeelhouders van de McLaren Technology Group op non-actief gesteld als CEO. Zijn contract loopt op 15 januari definitief af en zal niet worden verlengd. Na het vertrek lijken de aandeelhouders van de organisatie alle sporen van Dennis te willen wissen. Eerder verliet Ekrim Sami al McLaren Racing na veertig jaar dienst. Ook Jost Capito, die pas sinds september actief was voor het team, schijnt het bedrijf te gaan verlaten.

Capito werd in januari aangesteld als CEO van McLaren Racing, en begon per één september van dit jaar in die functie. Daarvoor was hij directeur van Volkswagen Motorsport en was daar zeer succesvol met meerdere wereldkampioenschappen in de rallysport. De functie van Capito zou teveel lijken op de rol die Eric Boullier vervult, namelijk Racing Director.

Boullier zou na het vertrek van Capito direct verslag uit gaan brengen aan Zak Brown, de man die Ron Dennis opvolgde als CEO van de McLaren Technology Group.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.