In navolging van Ferrari heeft ook BMW aangegeven de F1 te kunnen verlaten als de spraakmakende budget limieten van Max Mosley worden ingevoerd. De keuze tussen een gelimiteerd budget met veel technische mogelijkheden of een onbeperkt budget met gelimiteerde bolide’s, is niet goed gevallen in BMW’s hoofdkwartier in Munchen. Twee klasses binnen de Formule 1 is niet wat wij willen, aldus teambaas Mario Theissen.

Afgelopen februari gaf het BMW bestuur nog groen licht voor een vervolg aan het Formule 1 project. Maar teveel veranderingen zouden er voor kunnen zorgen dat die beslissing herzien gaat worden. Morgen hebben de FOTA teams een belangrijk overleg over de budgetten in Londen. Theissen verwacht een lange dag. Er is veel belangrijks te bespreken. De timing van de FIA is sowieso merkwaardig, Je zou zo’n beslissing over een periode van 2 of 3 jaar geleidelijk moeten invoeren, niet ineens.

Eerder al liet Ferrari opperhoofd Luca di Montezemolo doorschemeren dat zijn team weleens de brui zou kunnen geven aan de F1, als de regel er in deze vorm doorheen wordt geduwd door de FIA. Waarna Mosley reageerde door te stellen dat de F1 ook zonder Ferrari zou kunnen. Nu dus ook de twijfels bij BMW. De strijd tussen de FIA en de teams neemt toe. De inzet is hoog en de toon is gezet. Ergens zal er uiteindelijk wel weer een middenweg worden gevonden.

By peter