De media schrijft wel eens vaker wat ze willen, of verstaan het dikwijls verkeerd. Begin deze maand was er het misverstand met Alonso in Spanje, nu met Briatore in Monaco. Volgens het Duitse blad Bunte noemte Flavio Briatore de zevenvoudige wereldkampioen �te oud� voor de Formule 1 en dat hij er beter mee zou stoppen.

Dit wilt Renault, en Flavio Briatore zelf, toch even rechtzetten. Met de beruchte zin “Ik respecteer zijn successen, maar hij (Schumacher) wordt te oud”, die alle heisa veroorzaakte, bedoelde de Italiaan eigelijk dat Micha�l Schumacher te lang gedomineerd heeft.

“Formule 1 heeft nood aan nieuw bloed en nieuwe sterren. Ik behaalde met Micha�l zijn eerste wereldtitel, intussel al 11 jaar geleden bij Benetton toen nog. Ik ken hem wel en ben er zeker van dat hij meer geniet van dit seizoen, waar hij veel meer tegenstand heeft. Want Micha�l is een echte vechter en die hebben competitie nodig. Dat had hij afgelopen jaren niet.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter