Sinds de start van het seizoen wordt steen en been geklaagd over het matige geluid van de nieuwe V6-turbo. De grootste criticaster Bernie Ecclestone was in Maleisië aanwezig om het geluid van de V6-turbo zelf aan te horen. En kennelijk was het luid genoeg of luider dan de bejaarde FOM-baas verwachtte.

De 83-jarige had lang geklaagd over de nieuwe krachtbronnen en naar aanleiding van klachten van de Australische Grand Prix organisator Ron Walker, die onder andere zelfs sprak van contractbreuk omdat men geen waar voor hun geld zou krijgen qua geluid, reisde hij naar Maleisië af.

Terwijl Bernie beweert dat hij nog altijd geconfronteerd wordt met klachten van promotors omtrent de V6-sound, heeft hij toegeven dat motoren ‘live’ luider klinken dan op de televisie. Toch zoekt men nu naar een oplossing om het geluid meer volume mee te geven.

Het Italiaanse Autosprint meldde dat alle teams in China hun mening gaven omtrent het ‘stille onderwerp’.

Een Italiaans bedrijf zou worden aangesteld om mogelijke oplossingen te bedenken. Maar uw scribent vindt dat weer onnodig moeilijk, want ik denk dan meteen aan een megafoon op de uitlaat wat ook meteen het simpelste oplossing is.