Het is iedereen uiteraard al opgevallen dat Jarno Trulli het tijdens de kwalificatie altijd zeer goed doet, maar de snelheid die de Italiaan in de kwalificatie wel heeft, is in de race totaal verdwenen. Het gevolg daarvan is dat de teams die achter hem starten,er tijdens het racen heel moeilijk voorbij kunnen en opgehouden worden door de Toyota-rijder.

”  Wanneer je Trulli voor je hebt, ben je er zeker van dat je de leiding uit het oog verliest en dat is precies het grote probleem. “  aldus algemeen directeur Martin Whitmarsh van McLaren.

” Ik sluit me helemaal aan wat betreft de mening van McLaren “  liet BAR teambas Nick Fry weten. ” We starten veel liever achter een McLaren of Renault, want die hebben tenminste wel de snelheid. Dan kun je een gat opbouwen met de rest van het veld.  “

Technisch directeur van Toyota, Mike Cascoyne ziet echter geen probleem: ” Men moet zo niet klagen, ze moeten ons maar proberen in te halen. Zolang wij punten halen valt er niet te klagen over onze prestaties.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!