Het Drag Reduction System (DRS) blijft de gemoederen bezig houden. De FIA heeft inmiddels laten weten dat het fameuze flapperende vleugeltje wegens veiligheidsredenen zeker niet toegepast gaat worden in Monaco’s tunnel en Spa’s spectaculaire Eau Rouge-bocht. Maar, ondanks het commentaar van de rijders, wil de autosportbond DRS wel degelijk inzetten op het licht afbuigende start-finish stuk van Monaco.

GPDA-voorzitter Rubens Barrichello is het daar niet mee eens. Alle rijders, behalve Michael Schumacher, zijn tegen het gebruik van DRS op Monaco, bromt de Braziliaan. Misschien dat Michael denkt dat hij een technisch voordeel heeft.

Maar daarin heeft hij niet helemaal gelijk, want ook Lewis Hamilton lijkt de inzet van DRS op het door vangrails omgeven circuit in het prinsendom, een goed plan te vinden. Als je het niet wil gebruiken, gebruik je het niet, zegt de Brit schouderophalend.

Charlie Whiting, FIA’s hoogste technische baas, is vrij stellig in zijn overtuiging: Het zou raar zijn om DRS niet te gebruiken op een circuit waar het juist het meest nodig is. Sebastian Vettel meent echter dat DRS-inzet op het start-finish stuk van Monaco weinig verschil maakt. Er is sowieso te weinig ruimte om in te halen, meent de kampioen.

Overigens overweegt de FIA om in zowel Canada als Valencia twee DRS-zones te gaan gebruiken.