Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in elkaar voor wat betreft de reden van de wissel tussen Max Verstappen en Daniil Kvyat. Er zou onenigheid zijn binnen Scuderia Toro Rosso.

Het presteren van Kvyat is vermoedelijk niet de enige reden van de opmerkelijke ruil. Zo zou er binnen het team van Toro Rosso het één en ander aan onenigheid zijn. Volgens Jonathan Noble van Motorsport.com zijn Toro Rosso teambaas Franz Tost en engineer Xevi Pujolar afgelopen weekend in Rusland gespot tijdens een woordenwisseling. Opmerkelijk genoeg maakte Pujolar donderdagavond bekend het team van Toro Rosso te verlaten.

Ook Ziggo Sport commentator Olav Mol laat weten het één en ander aan onenigheid te hebben vernomen bij Toro Rosso. In zijn column op de Grand Prix Radio website verklaart hij te hebben gehoord van een openbare discussie tussen wederom Franz Tost en ditmaal Jos Verstappen. Verder meldt Mol dat er al vanaf het begin van het seizoen spanningen zijn binnen Toro Rosso en met name tussen Max Verstappen en Carlos Sainz. De discussie omtrent de pitstops in Australië zouden hier de bron van zijn.

De wissel tussen beide coureurs zou dus een klassiek gevalletje van ‘twee vliegen in één klap’ kunnen zijn. Red Bull kan het talent van Max Verstappen testen bij het hoofd-team en Verstappen geniet een werkomgeving waarin geen interne spanningen zijn. Bij Toro Rosso zijn de kemphanen uit elkaar gehaald en de rust keert ook daar (wellicht) terug. Daniil Kvyat blijft hoe dan ook het kind van de rekening.