De regels voor het seizoen 2010 zijn afgelopen week door de FIA vrijgegeven. Een enigzins opvallende regel is dat het gebruik van het KERS systeem nog steeds toegestaan is. Niet alle teams zijn het daar echter mee eens en blijven hun best doen om het controversiële systeem te verbieden.

De teams die aangesloten zijn bij de FOTA, hebben met elkaar afgesproken KERS volgend seizoen niet meer te gebruiken. Helaas voor de FOTA zijn niet alle teams gebonden aan die afspraak. Williams, Force India en de nieuwe teams zijn immers niet bij hen aangesloten.

Williams is dan ook druk bezig met de verdere ontwikkeling van hun KERS systeem en hebben inmiddels aangegeven het gebruik van KERS volgend seizoen zeker te overwegen. Bij een bijeenkomst van de Technical Working Group afgelopen woensdag hebben de teams dan ook gestemd over het toestaan van KERS in 2010. Naar het schijnt hebben twee van de drie nieuwe teams én Williams dan ook aangegeven het systeem volgend jaar te willen toestaan.

De procedure is tegenwoordig dat dit soort discussiepunten van de Technical Working Group bij de F1 Commissie worden neergelegd. Zij mogen dan een beslissing nemen, aldus Ross Brawn. Dat is nu dan ook precies wat er gaat gebeuren. We zien wel wat zij uiteindelijk gaan beslissen.

By peter