Sinds de opkomst van Max Verstappen wordt er volop gespeculeerd over de mogelijkheden voor een terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. De fans zijn er vrijwel allemaal klaar voor en lijken het liever eerder dan later te zien gebeuren. Er wordt veel gesproken over de circuits van Zandvoort en Assen, maar een kanshebber die we niet over het hoofd moeten zien is Rotterdam.

Vooralsnog plaats ik een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland in de categorie ‘de wens is de vader van de gedachte’, maar áls er een moment is om er serieus naar te kijken, dan is het nu, schrijft Olav Mol in F1 2017, oorlog op de baan. Dit F1-jaaroverzicht met pitreporter Jack Plooij ligt vanaf vandaag in de winkel. Mol stelt voorop dat het proberen binnen te halen van een F1-race, waar dan ook, geweldig zou zijn voor de promotie van Nederland wereldwijd.

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Brazilië zag Mol de Rotterdamse initiatiefnemers al praten met de juiste mensen van Liberty Media, de nieuwe eigenaar van Formule 1. Het Rotterdamse plan is weliswaar een ambitieus plan, maar feitelijk gezien lijkt de havenstad de enige kandidaat die de uitgesproken wens van Liberty voor een stratencircuit zou kunnen realiseren. Áls het gaat gebeuren, dan ben ik net als alle Nederlandse racefans natuurlijk hartstikke blij. Een Grand Prix terug in Nederland kan namelijk in meerdere opzichten een hoofdprijs voor ons land zijn, besluit hij in het boek.

Het boek is hier te bestellen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter