De kogel is dan eindelijk door de kerk, Ferrari bevestigde vanmorgen in een persbericht dat Fernando Alonso het team zal verlaten en dat hij zal opgevolgd worden door Sebastian Vettel.

Volgens uitvoerige gerucht is de Spanjaard op weg naar voormalig werknemer McLaren om daar samen met Honda aan een nieuw avontuur te beginnen.

Sebastian Vettel: De volgende fase van mijn F1 carrière zal ik doorbrengen bij Scuderia Ferrari en dat is voor mijn levensdroom zal uitkomen. Toen ik nog maar een kind was was Micheal Schumacher in de rode bolide mijn grootste idool en nu zal het een grote eer zijn zelf te mogen plaatsnemen in een Formule 1 wagen van Ferrari

Ik heb al eens mogen proeven wat de Ferrari-spirit inhoudt toen ik mijn eerste zege behaalde op Monza 2008 met een motor van het steigerende paard gebouwd in Maranello. De scuderia heeft een grote traditie in deze sport en ik ben ontzettend gemotiveerd om het team terug naar de top te helpen. Ik zal mijn hart en ziel erin te stoppen om het te doen slagen

Marco Mattiacci: Het team heeft besloten om haar vertrouwen te schenken aan de jongste viervoudige wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule. In F1 termen is Sebastian Vettel een unieke combinatie van jeugdigheid en ervaring, hij brengt een speciale soort van team spirit met zich mee die zeer belangrijk zal zijn als hij samen met Kimi de uitdaging aangaat om ons terug naar voren te brengen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!