In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat zou één van de vele conclusies kunnen zijn na drie jaar McLaren-Honda.

Na de eerste vrije training in Singapore heeft McLaren via haar eigen kanalen bevestigd dat de samenwerking met de Japanse Honda niet zal voortzetten.

Over de wrijving tussen McLaren en Honda is inmiddels al een boekwerk geschreven. In het kort: De Britten zijn het zat dat de Japanners er in het derde jaar van hun overeenkomst, nog steeds niet in staat waren om een krachtig, of op z’n minst een betrouwbare krachtbron te bouwen.

Met het McLaren-chassis zou niets tot weinig mis zijn, doch weet niemand wat de grenzen van de auto zijn. Juist omdat de motor te pover presteert.

Dat euvel is nu ‘verholpen‘ met de overstap naar Renault. Naar verluidt tekenen de Britten voor een deal tot 2020 met de Fransen.

Na de bekendmaking was het tijd voor de altijd zoetsappige uitspraken tussen de scheidende partijen.

Er is geen twijfel over mogelijk dat ze er alles aan gedaan hebben en al hun energie en betrokkenheid in het project hebben gestopt. Ze hebben bewezen winnaars en innovators te zijn., zo wist Zak Brown er nog uit te persen.

Takahiro Hachigo, de CEO van Honda: Namens Honda wil ik alle fans danken die altijd achter ons zijn blijven staan. We zullen dit jaar nog ons best blijven doen voor McLaren en daarna in 2018 met onze F1-activiteiten doorgaan.

Honda zal haar F1-activiteiten voortzetten middels een overeenkomst met Toro Rosso.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.