De Formule 1 heeft zojuist drie extra races toegevoegd aan de Formule 1 kalender van 2020.

Op 11 oktober staat de Grand Prix van Duitsland op de Nürburgring op de planning en op 25 oktober de Grand Prix van Portugal op Portimao.

Op 1 november reist het F1 circus af naar Italië voor een race op het circuit van Imola. Dat weekend zal een tweedaags evenement worden. De vrijdag komt op Imola te vervallen. Hoe het weekend verder ingedeeld zal worden is nog niet bekend. Bijvoorbeeld een langere vrije training op zaterdag gevolgd door de kwalificatie.

De Nürburgring en Imola zijn geen vreemden op de kalender. De laatste race op de Nürburgring werd verreden in 2013. Voor een Grand Prix op Imola moeten we verder terug. De laatste Grand Prix van San Marino, zoals het evenement toen genoemd werd was in 2006.

Potimao is een heel nieuw circuit voor de Formule 1. De laatste Portugese Grand Prix was op Estoril in 1996.

Met de toevoeging van deze 3 evenementen staan er nu dus 13 Grand Prix op de kalender.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!