Het team van McLaren maakt vandaag bekend dat Stoffel Vandoorne volgend jaar niet in de MLC34 zal zitten.

McLaren heeft voor volgend seizoen al Carlos Sainz junior aangesteld als opvolger van Fernando Alonso, die in Amerika een vervolg aan zijn loopbaan zal geven.

Het zitje naast de Spanjaard is nu dus open. Zak Brown, teambaas van McLaren, noemde afgelopen weekend vier opties voor 2019: Lando Norris, Sergio Perez, Esteban Ocon en Stoffel Vandoorne.

Maar de Vlaming is dus de eerste afvaller in de strijd om het tweede stoeltje.

Maar volgens de geruchten zou Sergio Perez al een contract hebben getekend bij Racing Point Force India.

Dan blijven het talent Norris, die al twee keer heeft mogen testen in de eerste vrije training van een Grand Prix-weekeinde, en de door Mercedes gesteunde Ocon over.

Stoffel Vandoorne over zijn ‘ontslag’: Ik ben dankbaar voor de kans die McLaren mij heeft gegeven in de Formule 1. We hebben niet de successen behaald waar we op hoopten, maar ik heb genoten van de afgelopen twee jaar., aldus Vandoorne op de site van McLaren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!