De FIA heeft de nieuwe Formule E bolide voor de komende jaren gepresenteerd. Nadat er vanmorgen al enkele teasers op het internet stonden, werd de nieuwe Formule E bolide gepresenteerd.

De auto oogt futuristisch met een scherpe voorkant van de auto, gevolgd door een Halo.

Heel bijzonder is achtervleugel die uit twee delen bestaat. Een prototype van deze achtervleugel dook jaren geleden nog op, in de zoektocht naar meer slipstream in de Formule 1. Kort erop werd het DRS systeem ‘geboren’.

Aan de achterkant van de auto zien we een grote diffuser op de bolide.

Vanuit een bepaalde hoek lijkt de nieuwe auto op de Sports2000 van weleer. Dat waren een soort van mini WEC-auto’s die op Zandvoort reden. De 45-plussers onder de lezers zullen zich deze auto’s wel kunnen herinneren?

De nieuwe auto mag niet meer kosten dan 8 ton. De maximale prijs voor een aandrijflijn is 250.000 euro. De Halo kost 12.000 euro, de spec-batterij 200.000 euro en het chassis 299.600 euro.

De prijzen zijn lager dan hiervoor, zoals de organisatie het graag ziet. Ook leasen ze de auto’s niet meer, maar worden de teams eigenaar.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!