BMW heeft zopas bevestigd dat het op het einde van dit seizoen stopt in de Formule 1. Volgens Dr. Norbert Reithofer, de voorzitter van de raad van bestuur, is de Formule 1 niet langer aantrekkelijk als promotiemiddel.

Dit was een moeilijke beslissing maar het maakt onderdeel uit van onze strategische aanpassing. De beste zijn wordt meer en meer als gedefinieerd in termen als betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid. Onze F1 campagne is hiervoor niet het beste promotiemiddel.

We hebben sinds 1999 veel successen geboekt in de motorsport, ook in de F1. Ik wil hiervoor graag Mario Theissen en zijn team hiervoor bedanken.

Dr. Klaus Draeger legt de verantwoordelijkheid ook bij de tegenvallende resultaten. BMW wou na drie jaar meestrijden voor de titel en dat is niet gelukt.

We hadden slechts drie jaar nodig om uit te groeien tot een topteam. Jammer genoeg zijn we er dit seizoen niet in geslaagd om onze doelstellingen te halen.

We namen gisteren de beslissing. We zijn momenteel verschillende scenario’s aan het uitwerken om onze werknemers in Hinwil en Munchen de beste oplossing voor te stellen.

Er wordt gevreesd dat er nog twee constructeurs het voorbeeld van BMW zullen volgen: Toyota en Renault.

By peter