Het vraagstuk over de banden is nog niet over, integendeel: het laait terug op. De FIA besliste om na de Italiaanse Grote Prijs stalen te nemen van Michelin banden bij Williams, en Bridgestone banden bij Ferrari. De FIA wil de correcte afmetingen controleren, maar ook de compound zal grondig geanalyseerd worden. Met name dat laatste kan wel een tijdje in beslag nemen.

Zou dit het antwoord van Michelin op Bridgestone zijn? Blijkbaar merkten Michelin ingenieurs tijdens de priv� testen op Monza op dat de voor- en achterbanden bij Bridgestone teams zich verschillend gedroegen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat er een verschillende compound gebruikt zijn, wat ingaat tegen artikel 76b van de FIA Sporting regulations.

“Wij hebben geen zaak tegen Bridgestone,” aldus een woordvoerder van Michelin. “Maar ik kan U bevestigen dat onze partners iets abnormaals opmerkten bij de banden van de concurrentie. Het enige wat Michelin deed was dit voorval meedelen aan de FIA “

Bridgestone gaf toe dat de FIA een set van hun banden analyseert. De Japanse producent heeft er alle vertrouwen in dat er geen inbreuken tegen het reglement zullen vastgesteld worden.

De FIA zal ook de symmetrie van de groeven bij Bridgestone controleren. Michelin hoofd Pierre Dupasquier gaf recentelijk toe dat hij twijfelde of Bridgestone op dat vlak het reglement naleefde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter