Lando Norris rijdt aankomende vrijdag voor McLaren de eerste vrije training. Norris zal het stoeltje van Fernando Alonso overnemen.

Norris is officieel test – en reservecoureur bij McLaren en staat momenteel tweede in het Formule 2 kampioenschap. De Brit wordt gezien als kandidaat voor een racestoeltje voor volgend jaar.

Gil de Ferran, sportief directeur van McLaren;
Dit weekend wordt de eerste keer dat onze reserverijder Lando Norris de MCL33 bestuurt tijdens een raceweekend, als hij in Fernando’s auto stapt voor VT1 op vrijdag. Dit is niet alleen onderdeel van zijn persoonlijke ontwikkeling, maar ook een evaluatie en prestatieontwikkeling van de auto. We zullen in de toekomst strategisch race voor race gaan kijken waar dit nog meer gunstig voor ons kan zijn tijdens de komende Grands Prix.

Volgens geruchten rijdt Norris in Italie opnieuw, dan zou hij de eerste vrije training van Stoffel Vandoorne overnemen. McLaren heeft dit nog niet officieel bevestigd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter