Silly Season 2010 deel zoveel. Eerder vandaag was hier al te lezen dat Nico Hulkenberg in beeld is bij Force India. Een rondje langs diverse media leert ons nog meer.

Jarno Trulli heeft laten weten dat hij over enkele dagen de fabriek van zijn team Lotus gaat bezoeken om zo een stoeltje te gaan passen in het nieuwe chassis. Daarmee lijkt de Italiaan in ieder geval zelf overtuigd van een langer verblijf bij Lotus ondanks een kleurloos seizoen.

Vitaly Petrov lijkt steeds zekerder van zijn zaak om bij Renault te mogen blijven en dat zet de geruchten aangaande een overstap van Timo Glock naar het Franse team in de ijskast. Maar toch denkt Glock zelf ook volgend jaar actief te zijn in de F1. Hij zegt voor 99,9% zeker te zijn van contractverlenging bij Virgin.

Inmiddels zet Toro Rosso teambaas Franz Tost het stoeltje van Sebastien Buemi verder onder druk. Tost vind dat Jaime Alguersuari een uitstekend jaar doormaakte maar dat Zwitser Buemi met name in de tweede seizoenshelft erg tegenviel.

Ondertussen is RedBull junior ster Daniel Ricciardo goed bezig door supersnel rond te gaan tijdens rookie-tests in Sebastien Vettel’s kampioenswagen, de RB6. Ricciardo heeft dan ook goede hoop dat Helmut Marko, de baas van het RedBull junior programma, hem aan een racestoeltje voor 2011 bij Toro Rosso kan helpen.

Christian Klien is minder optimistisch. Hij claimt zelf een paar opties te hebben voor volgend jaar maar de meeste realistische lijkt HRT. Maar ook dat lijkt moeilijk voor Klien. De Oostenrijker zelf denkt dat de globalisering van de sport zijn grote probleem is. Sponsoren zouden liever niet-Europeanen zien.

We eindigen vandaag waar we begonnen: bij Force India. Adrian Sutil denkt deze week te gaan verlengen bij Force India. Maar teambaas Vijay Mallya twitterde juist dat het nog wel even kan duren voordat het team zijn rijders bekend gaat maken. Hij gaf aan weliswaar tevreden te zijn over de huidige coureurs, maar dat de beslissing om met ze door te gaan nog lang niet is gevallen. Iedereen wil wel voor ons rijden, aldus Mallya droogjes.