Wie de laatste twee stoeltjes bij het Ierse team Jordan gaat innemen volgend seizoen is nog altijd niet bekend. Traditioneel is het een team als Minardi die langer dan de anderen wachten met het bekendmaken van hun coureurs, maar dit jaar is die beurt aan Jordan weggelegd. Eerder werden Nick Heidfeld, Ralph Firman, Allan McNish en Jos Verstappen aan het team gelinkt, en nu komt er zelfs nog een nieuwe naam bij: Jacques Villeneuve.

Sinds zijn ontslag bij BAR vorig seizoen is de Canadees al aan elk vrij stoeltje gelinkt, dus velen geloven dat het ook dit keer niet waar zou zijn. Maar�waar rook is is vuur. Vorig seizoen was hij de op ��n na best betaalde coureur, na wereldkampioen Micha�l Schumacher. Wil Villeneuve ooit terug in een topteam rijden dan zal hij volgend seizoen moeten rijden, om toch maar in beeld te blijven voor 2005. En wil hij op7 maart aan de start staan in Melbourne, dan is het in een Jordan. Immers, in Canada gaat het gerucht dat Villeneuve toch een jaartje als rode lantaarn zou willen rijden om uiteindelijk nog zijn kans te willen gaan in ��n van de volgende seizoenen. Echter, vermits het bericht uit Canada komt is de geloofwaardigheid van het bericht laag want elke Canadees wil een Formule 1-coureur uit eigen land, en zeker een met een beroemde naam als Villeneuve.

Toch heeft Villeneuve ��n voordeel: zijn naam kan sponsors met geld aantrekken. Dat weet ook Bernie Ecclestone, toch wel een trouwe fan van Villeneuve en iemand die achter de schermen kan werken. En dat weet ook Eddie Jordan. Hij vroeg enkel �pay-per-drive� coureurs, jongens die bereid zijn enkele miljoenen neer te tellen voor een zitje. Toch kan Jordan hem aanzien als lokaas voor enkele kapitaalkrachtige sponsors. Maar de kans dat zoiets gebeurt is echter klein, heel klein.

Eddie Jordan vertelde vorige week nog:

“Het is behoorlijk frustrerend om je geld nog maar net bijeen te krijgen, terwijl de topteams het stellen met misschien vijfmaal je eigen budget�”

Craigh Pollock, de manager van Villeneuve vertelde dat ze nog contact hebben met bijna elk Formule 1-team, maar

“er veel mogelijkheden en ik ben niet in de positie om er iets over te zeggen. Dus zal ik dat ook zo houden.”

De kans is klein, maar vele Villeneuve-fans (waaronder ikzelf) hopen alvast dat het zo wordt…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter