De bekendmaking gisteren dat Christijan Albers de eerste rijder van Minardi wordt, zorgt ervoor dat de ontknoping van de stoelendans stilletjesaan dichterbij komt. Er blijven nog slechts 5 vacante plaatsen over bij de Formule 1 teams. En eigenlijk zijn het er een maar een tweetal, als je rekening houdt met het feit dat zowel Williams, Red Bull en Jordan weten wie ze in hun cockpits willen.

Williams houdt op 6 januari een persconferentie, de dag voor de teampresentatie in Bahrein. Algemeen wordt aangenomen dat het Engelse team dan de teamgenoot van Mark Webber zal bekendmaken. De strijd gaat tussen Nick Heidfeld (die overkomt van Sauber, red.) en Antonio Pizzonia (vorig seizoen op de loonlijst van Jaguar, red.) E�n van de twee wordt de tweede rijder, de andere fungeert dan als test- en reserverijder. Nick Heidfeld zou de favoriet zijn om het racezitje te veroveren.

Een gelijkaardig scenario zien we bij Red Bull Racing. David Coulthard tekende een contract voor 1 jaar. Zijn teamgenoot wordt ofwel de Oostenrijker Christian Klien, de beschermengel van Dietrich Mateschitz �n met een jaar race ervaring. De andere kandidaat is de Italiaan Vitantonio Liuzzi, een rijzende ster. Net als bij Williams bestaat de mogelijkheid dat ze alletwee aan de slag kunnen bij het kersverse team.

Enkel bij Jordan zijn er nog geen rijders bekendgemaakt. De Nederlander Robert Doornbos testte al verschillende keren voor het team, en heeft naar eigen zeggen goede kansen. Doordat Toyota motorleverancier is, bestaat nog steeds de mogelijkheid dat Ryan Briscoe (testrijder van Toyota, red.) een zitje krijgt, in ruil voor een korting op het motorencontract.

Zo ziet de situatie eruit op dit moment:

Ferrari

Michael Schumacher
Rubens Barrichello

BAR-Honda

Jenson Button
Takuma Sato

Renault

Fernando Alonso
Giancarlo Fisichella

Williams-BMW

Mark Webber
Nog niet beslist

McLaren-Mercedes

Kimi Raikkonen
Juan Pablo Montoya

Sauber-Petronas

Jacques Villeneuve
Felipe Massa

Red Bull-Cosworth

David Coulthard
Nog niet beslist

Toyota

Jarno Trulli
Ralf Schumacher

Jordan-Toyota

Nog niet beslist
Nog niet beslist

Minardi-Cosworth

Christijan Albers
Nog niet beslist

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter