Een dag nadat bekend werd dat Narain Karthikeyan de eerste Indi�r ooit zal zijn die meerijdt in een Grand Prix, maakte Minardi bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met de Isra�li Chanoch Nissany.

De Isra�li zal testrijder van het team worden, maar zal niet deelnemen aan de vrijdagse testsessies. Hij zal enkel tijdens het jaar mee helpen met de ontwikkeling van de wagen.

Nissany nam niet de conventionele weg naar de top van de autosport. Hij begon pas in 2002 in de Formule 2000 van Hongarije, en deed daarna mee in de Nissan World Series en het F3000 kampioenschap. De voorbije 12 maanden heeft hij 4 keer getest bij Formule1 teams. 2 Keer bij Jordan, en 2 bij Minardi.

Paul Stoddart was alvast in de wolken met zijn nieuwe aanwinst.

“We zijn blij dat we hier in Isra�l mogen aankondigen dat Chanoch onze testrijder zal worden. Tijdens de voorbije twee testsessies waar hij aan deelnam heeft hij een goede indruk nagelaten door zijn enthousiasme, zijn wil om te leren, en zijn fysieke conditie. Ondanks het feit dat hij nog niet zo lang bezig is met eenzitter racen heeft hij een uitgebreide ervaring met allerhande wagens. Daardoor zal hij zeker bijdragen tot het ontwikkelen van onze wagens.”

“Opnieuw draagt Minardi bij tot het doel om de Formule1 naar een deel van de wereld te brengen waar er niet al te veel aandacht aan besteed werd. Dit kan enkel goed zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter