Nigel Stepney is om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Voormalig Ferrari engineer Stepney werd slechts 56 jaar oud.

De Brit had veel ervaring in de koningsklasse van de autosport en werkte samen met grote rijders. Bij Lotus werkte hij samen met Ayrton Senna en bij Ferrari ondersteunde hij Michael Schumacher tijdens diens hoogtijdagen in de autosport.

In 2007 kwam Stepney samen met Mike Coughlan van McLaren negatief in het nieuws. Nigel Stepney was toen een van de hoofdrolspelers in ‘Spygate‘. Spygate draaide allemaal om geheime documenten van Ferrari die McLaren bewust had verkregen en gebruikte bij het ontwikkelen van de bolide. Het leverde McLaren een boete op van 100 miljoen dollar en het team werd uitgesloten van deelname aan het constructeurskampioenschap.

Na Spygate liet Stepney de Formule 1 achter zich en ging hij werken in het FIA GT1 kampioenschap. De Brit sloot zich aan bij JRM alwaar men verslagen reageert op het nieuws dat Stepney is overleden. In die vier jaar dat hij hier gewerkt heeft hebben wij ontzettend veel van hem geleerd, zo vertelt teameigenaar James Rumsey. Wij zijn intens geschokt door zijn dood. De racewereld zal nu een van zijn voornaamste karakters voorgoed moeten missen. Nigel zal ontzettend gemist worden en wij willen graag ons medeleven betuigen aan zijn vrienden en familie die hij achterlaat, aldus Rumsey.