Voor wie de sessie niet gevolgd heeft was het een vreemd zicht: niet de gewoonlijke Ferrari’s of McLaren’s stonden op kop, wel de Force India van Adrian Sutil voor Barrichello en Fisichella. De reden werd duidelijk toen je wat verder ging lezen. Door de hevige regenval konden er geen degelijke tijden worden neergezet, laat staan dat er iemand zin in had.

De sessie begon tamelijk droog. Door de dreiging van de komende stortbuien kozen enkele coureurs ervoor om meteen buiten te gaan. Force India hield dan ook een tijdje de eerste en tweede plaats vast, tot Rubens Barrichello zijn Honda op de eerste plaats nestelde. Net na het half uur deed Sutil nog een poging en reed hij met 1’32.842 de snelste tijd.

Dan kwamen de stortbuien aan. Timo Glock was de snelste man op een volledig verzopen circuit, hij reed met zijn Toyota net geen vier seconden langzamer dan Sutil. Net achter hem nestelden Nico Rosberg, Fernando Alonso en Sébastien Bourdais zich. De eerste topper vonden we pas terug op een negende plaats, Kimi Räikkönen kwam vier en een halve seconde tekort op Sutil. Ook Felipe Massa deed een poging, maar na vijf rondjes was zijn beste tijd 1’40.233; ruim zeven seconden trager en goed voor een traagste geregistreerde tijd.

Enkel beide McLarens, Webber en Kubica kozen ervoor om het bij één rondje te houden. Ook Nakajima zette geen tijd neer. De Japanner spinde en kwam terecht in de grindbak in de eerste rechtse Lesmo. Nakajima verkoos dan maar om in de pits te blijven. Ook Fisichella, Massa, Vettel en Alonso kwamen even naast de baan terecht terwijl Sutil en Piquet enkele malen spinden.

Toen het nog harder begon te regenen was er niets van actie meer te zien. In de pitstraat begon het water van in de pits zelfs binnen te lopen door de hevigheid van de regenval. Na een kwartiertje werd de sessie dan volledig stilgelegd door het slechte weer en met nog vijf minuten te gaan werd ze dan ook niet meer herstart.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.