Dit weekend zal het de laatste keer zijn dat Franck Montagny in een Super Aguri op de grid zal verschijnen. Vanaf de GP van Duitsland zien we bij het team niet enkel een nieuwe wagen maar ook een redelijk nieuw gezicht. Sakon Yamamoto is nu al enkele weekends de testrijder van het team maar over twee weken zal hij Montagny vervangen.

Aguri Suzuki had altijd laten verstaan dat hij graag twee Japanners in de wagen zag zitten en gaf naar verluidt op verzoek van Bernie Ecclestone Montagny nog zijn thuisrace cadeau. Yamamoto heeft al wat indruk gemaakt bij het team omdat hij de wagen redelijk snel onder de knie had.

“De laatste drie vrijdagen heb ik steeds met het SAF1 team kunnen testen en ik heb daardoor veel geleerd.” Zei Yamamoto.

Er wordt aangenomen dat hij het niet zo slecht zal doen als Yuji Ide. Die verloor zijn superlicentie na een paar blunders en zorgde prompt voor een discussie over de manier waarop rijders die licentie kunnen behalen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter