Als onderdeel van een wereldwijde marketingcampagne kan je met Williams sponsor Philips een rit van vijf ronden aan het stuur van een Williams F1 wagen winnen.

Geïnteresseerden moeten eerst de Belux-voorronde overleven, die het aantal kandidaten reduceert tot 50 personen. Die moeten zich eind augustus in een kartwedstrijd aan elkaar meten. De eindwinnaar mag zich opmaken voor de wereldwijde finale in Groot-Brittannië met eindwinnaars uit 23 landen met bijhorende driedaagse training door het Williams F1 team.

Alle landenwinnaars zullen in Groot-Brittanië een raceopleiding krijgen in een vooraanstaande racing school en een rijvaardigheidstest ondergaan om na te gaan hoe goed ze rijden en wat hun technische vaardigheden zijn. Onder begeleiding van experten van de school en van het AT&T Williams team zullen de finalisten op hun prestaties worden beoordeeld. De instructeurs zullen de beste kandidaten aanbevelen bij Frank Williams, Patrick Head en Sam Michael, die de uiteindelijke winnaar zullen kiezen.

De winnaar zal bekend gemaakt worden in het AT&T Williams hoofdkwartier in Grove, waar de finalisten een rondleiding zullen krijgen. Tijdens het bezoek krijgt de winnaar een op maat gemaakte racestoel, Hij zal tevens een briefing krijgen over hoe de wagen te besturen, en over de werking van de stuurcontroles, remmen en snelheid. Tenslotte zal de winnaar ook getraind worden in de racesimulator van het team. Op woensdag 5 november zal de winnaar kennis maken met het circuit in een Britse F3 wagen, om vervolgens in een echte F1 wagen het circuit op te gaan en in zijn eentje 5 ronden te rijden.

Alle info over hoe je moet deelnemen vind je op www.f1driverwanted.be

By peter