Bij McLaren heerst een euforische stemming na de belangrijke zege van Lewis Hamilton in Monaco. Volgens McLaren-CEO Martin Whitmarsh kwam de zege in Monaco precies op tijd wat het team nodig had om het zelfvertrouwen terug te winnen.

Na de zege in Australië had McLaren niet meer gewonnen, met de overwinning in Monaco vecht het team uit Woking weer mee om het kampioenschap.

Het was een belangrijke zege. We hebben nu zes races achter de rug en we hebben laten dat we nog steeds meedoen om de wereldtitel. Dat is dus fantastisch. zei een tevreden Whitmarsh. We leiden nu het rijderskampioenschap en dat is natuurlijk de titel die we willen. We schrijven BMW-Sauber nog niet af, maar Ferrari zal zich blijven verbeteren en wij zullen dat ook blijven doen. Het gaat er nu om wie de auto het snelste kan ontwikkelen. Als wij het sneller voor elkaar krijgen dan Ferrari, kunnen we het kampioenschap winnen.

De volgende race is in Canada, waar we het in het verleden goed gedaan hebben. Lewis won er vorig jaar zijn eerste race en ik ben er zeker van dat hij dit jaar wil herhalen. Hij is in vorm.