De technische staf van het BMW-Sauber F1 team is uitgebreid met de 42-jarige Jorg Zander. De Duitser wordt chef-ontwerper onder technisch-directeur Willy Rampf. Zander verliet enkele weken geleden het Williams-team vanwege persoonlijke redenen. De Duitser gaat op 1 juni aan de slag bij zijn nieuwe werkgever.

BMW-Motorsportbaas Mario Theissen:  “Het BMW-team blijft stappen voorwaarts zetten en het aantrekken van Jorg Zander hoort daarbij. We zijn er zeker van dat we in Zander de juiste persoon hebben gevonden voor deze belangrijke positie. Zijn ervaring in de F1 zal een belangrijke aanwinst zijn voor ons.  “

Jorg Zander: “Het team van BMW-Sauber zit nog in de opbouwfase, dat is een grote uitdaging. Het draait niet enkel om de technologie, maar ook om het uiteenzetten van goede structuren en processen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen bij de ontwikkeling van dit team.  “

Jorg Zander begon zijn carri�re in de F1 in 1999 als engineer bij Toyota. In 2002 ging de Duitser bij BAR-Honda aan het werk waar hij verantwoordelijk was voor de mechanica en transmissie. In 2005 verhuisde Zander naar Williams waar hij hoofdontwerper was.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!