Sakon Yamamoto zal aankomend seizoen de rol van testrijder vervullen bij het ING Renault F1 Team. De Japanner maakte afgelopen jaar deel uit van het Spyker F1 Team, daarvoor reed hij voor Super Aguri. In twee seizoenen kwam hij bij deze teams tot 14 Grand Prix starts. Zijn beste resultaat behaalde hij bij zijn thuisrace in Fuji, hij werd hier twaalfde.

Yamamoto zal zich gaan richten op de ontwikkeling van de R28, daarnaast zal hij deelnemen aan Renaults ‘Roadshow’, hij zal hier diverse demo’s geven.

Flavio Briatore: We zijn erg blij met de komst van Sakon Yamamoto. We zijn van plan om dit seizoen een agressief ontwikkelingsprogramma neer te zetten, zijn ervaring als F1-coureur zal hierbij zeker van pas komen. Met zijn deelname aan onze roadshow zal hij zeker nieuwe markten aanboren. Hij zal een belangrijk deel van ons team worden.

Sakon Yamamoto: Ik kijk erg uit naar mijn seizoen bij het ING Renault F1 Team. Het is een grote eer om deel uit te maken van een team dat al vele titels gewonnen heeft. Ik zal hier veel kunnen leren, ik hoop het team daarnaast op iedere mogelijke manier te kunnen helpen.