Williams-coureur Alexander Wurz is zich er er na het herbekijken van de videobeelden wel degelijk van bewust dat hij veel geluk gehad heeft bij zijn ongeluk tijdens de Australische Grand Prix. De boomlange Oostenrijker kwam in aanraking met Red Bull-coureur David Coulthard. De Schot probeerde Wurz in te halen, maar beide wagens raakten elkaar en vervolgens vloog de bolide van Coulthard de licht in, net langs het hoofd van Wurz.

Dit was wel even schrikken. zei Wurz koeltjes tegenover de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung nadat hij de beelden had bekeken. Ik heb de beelden bekeken en het scheelde echt maar een centimeter of twintig. Zijn auto weegt zeshonderd kg. Ik mag er niet aan denken aan wat er allemaal had kunnen gebeuren. Ik heb enorm veel geluk gehad. Ik heb een goede engelbewaarder.

Gelukkig haalde Wurz zijn handen van het stuur, anders had het voor hem veel slechter afgelopen. de linkerachterband van de Red Bull van Coulthard raakte het stuur van Wurz. Dat was echt een reflex. Ik ben heel blij dat ik zo’n goede reflexen heb, darmee heb ik een hoop miserie kunnen voorkomen.

Na de race gaf Coulthard toe dat hij fout zat en bood oprecht zijn excuses aan tegenover Wurz.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!