Mercedes teambaas Toto Wolff denkt aan Pascal Wehrlein als opvolger van Nico Rosberg. Tevens laat de Oostenrijker weten de komst van Fernando Alonso niet uit te sluiten.

Wolff laat aan persbureau DPA weten:
Als ik een verlanglijstje voor Kerstmis had moeten maken, dan had ik Pascal Wehrlein nog één of twee jaar bij een team in de middenmoot willen stallen. Maar dit jaar kan ik geen verlanglijstje maken en dus moeten we, voor zover dat mogelijk is, een goed compromis vinden. Nico heeft een moedige beslissing genomen en misschien moeten wij dat ook wel doen.

Ook denkt Wolff aan Fernando Alonso, op de Britse TV-zender Sky laat hij weten: Fernando is iemand die je altijd moet overwegen. Het is een coureur die ik zeer respecteer. Hij heeft talent, snelheid en ervaring en daarmee het hele pakket. Alonso heeft nog een contract bij McLaren-Honda, dus we hebben meerdere opties nodig.

Eerder liet Wolff al weten geen coureurs bij andere teams te willen weghalen. De 35-jarige Alonso heeft voor volgend jaar een contract bij McLaren en verdient daar naar verluidt 35 miljoen Euro per jaar. Volgens Spaanse media zou dit hoge salaris, en de afkoopsom voor McLaren, een obstakel zijn voor Mercedes.

Naast Alonso en Wehrlein worden ook Mercedes-talent Esteban Ocon en Williams-coureur Vallteri Bottas genoemd. Wolff is de manager van Bottas.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter