Wat al een tijdje in de lucht hing, werd nu ook officieel bekend gemaakt. Het Williams-team zal vanaf 2007 gebruik maken van Toyota-motoren. Het Britse team heeft met Toyota een contract ondertekend voor drie seizoenen. Williams zal de beschikking krijgen over dezelfde motorspecificatie als Toyota.

 Vice-president, Kazuo Okamoto is opgetogen over de deal: Het is fantastisch om samen te werken met een team dat zo’n rijke historie in de sport heeft. Ook John Howett, president van Toyota is lovend over de samenwerking: We hopen dat deze samenwerking voor beide partijen een stap voorwaarts zal betekenen. Hopelijk kunnen Williams en Toyota elkaar naar de top brengen. 

Williams-teambaas Frank Williams is in de wolken: Toyota is een geweldig industrieel bedrijf met een fenomenale reputatie om de doelen te bereiken die het zichzelf voorlegt. We zijn er trots op dat we de komende drie jaar gebruik kunnen maken van hun motoren in een poging om terug te keren naar de top.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *