Mark Webber zal ook in 2009 voor Red Bull Racing rijden. Dat heeft het Oostenrijkse team vandaag bekend gemaakt. Het contract van de Australiër werd met een jaar verlengd.

We zijn erg blij met de verlenging van Mark’s contract. zei teambaas Christian Horner aan Autosport.com. De onderhandelingen verliepen erg vlot en een lange discussie was daarvoor niet nodig.

Mark Webber liet de afgelopen weken al duidelijk merken, graag bij Red Bull te blijven en is dan uiteraard ook zeer tevreden: Het ging allemaal erg vlot. Vorig jaar voelde ik me snel thuis en we hebben constant gepresteerd. We zijn echter ambitieus en tot nu toe kunnen we erg trots zijn op het seizoen.

De bekendmaking over de contractverlenging van Webber komt enkele uren nadat zijn teamgenoot bij Red Bull David Coulthard heeft meegedeeld dat hij aan het einde van het huidige seizoen stopt als racecoureur in de Formule 1. De nieuwe teamgenoot van Webber bij Red Bull is nog niet bekend, Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel is de voornaamste kandidaat om de 37- jarige Schot op te volgen.