Sebastian Vettel werd geboren op 3 juli 1987 in Heppenheim. De jonge Duitser kwam via de Formule BMW ADAC in het Europees Formule 3-kampioenschap. In 2005 mocht hij eens testen in een Williams-BMW dankzij zijn overwinning in het Formule BMW-kampioenschap. Een jaar later reed hij drie races in de World Series by Renault en werd hij tweede in het Europees Formule 3-kampioenschap. Vanaf de zomer mocht hij als beloning enkele testsessies afwerken in een BMW.Sauber, waar hij meteen een sterke indruk achterliet.

2007 begon hij als test- en reservecoureur bij de Duitse autofabriekant. De eerste races keek hij voornamelijk langs de kant toe, maar toen keerde zijn geluk. De een zijn dood is de ander zijn brood, zo gaat een gezegde. Gelukkig is dit in de Formule 1 dit jaar niet letterlijk op te nemen. Na zijn zware crash in Canada moest Kubica een weekje aan de kant, en kreeg Vettel zijn grote debuut op de baan van Indianapolis. Met zijn achtste plaats in die race was hij ook meteen de jongste coureur die ooit een punt wist te scoren.

Na de race was Kubica opnieuw fit genoeg en leek zijn carrière er voorlopig weer op te zitten. Tot men bij Toro Rosso Scott Speed aan de deur zette. Vettel stond nog altijd onder sponsorcontract bij Red Bull en was op uitleenbasis aan de slag bij BMW. Daar maakte de Oostenrijkse drankgigant ook handig gebruik van en zette Vettel in de plaats van Speed. In Hongarije was Vettel opnieuw in een Formule 1 wagen te zien, maar niet meer vooraan. In Japan liet hij een glimp van zijn talent zien. Hij kon zich als achtste kwalificeren en in de gietende regen reed hij lange tijd rond op een derde plaats.

Tot het moment dat de Safety Car terug buiten kwam. Vettel misrekende zich en reed achteraan op Webber. Beide heren konden naar de kant. Vettel was meteen de antiheld van de race geworden, maar herpakte zich knap een week later in het Chinese Shanghai. Met een knappe vierde plaats zette hij zijn beste prestatie tot nu toe neer. Zes puntjes kon hij verzamelen vorig jaar, en dat leverde hem een veertiende plaats op in het klassement. Hij is tevens de jongste coureur die ooit een puntje scoorde en een race aan de leiding reed.

[b]Debuut in de Formule 1  :[/b] 17 juni 2007, Grand Prix van USA, BMW.Sauber, achtste
[b]Eerste race in de punten :[/b] 17 juni 2007, Grand Prix van USA, BMW.Sauber, achtste

[b]Teams:[/b] BMW.Sauber (2007), Toro Rosso (2007-2008)

[b]Leefijd bij debuut       :[/b] 19 jaar, 11 maanden, 14 dagen
[b]Aantal seizoenen        :[/b]  1
[b]Aantal Grand Prix’       :[/b]  8
[b]Aantal punten          :[/b]  6
[b]Beste kwalificatie       :[/b] achtste
[b]Beste resultaat         :[/b] vierde
[b]Aantal ronden verreden     :[/b] 429
[b]Aantal kilometers verreden   :[/b] 2077.751
[b]Aantal races op koppositie   :[/b]  1
[b]Aantal ronden op koppositie   :[/b]  3
[b]Aantal kilometers op koppositie :[/b]  13.689

[b]Kampioenschappen[/b]
2007: 6 punten, veertiende   BMW.SauberF1 Team, Scuderia Toro Rosso

[url=http://www.sebastianvettel.de]Officiële website van Sebastian Vettel[/url]

By peter