Nélson Ângelo Piquet is geboren op 25 juli 1985 in het Duitse Heidelberg. Zijn palmares is gelijkaardig aan de doorsnee coureur: in 1995 begon hij met karten, twee jaar later mocht hij zich tot Braziliaans kartkampioen kronen. In 2001 stapte hij over naar het Zuid-Amerikaans Formule 3-kampioenschap, waar hij meteen grote dingen liet zien. Hij won een race en eindigde vijfmaal op het podium in zeven races. Het jaar nadien won hij het kampioenschap en zette er enkele records neer.

Papa Nélson Piquet besloot toen hun eigen team op te richten om deel te nemen aan het Engelse Formule 3-kampioenschap. [i]Nelsinho[/i] laat ook daar meteen mooie dingen zien, wint zes races en wordt derde in het kampioenschap. In 2004 wordt hij de jongste coureur ooit die het kampioenschap weet te winnen. Als beloning krijgt hij een test aangeboden door Sir Frank Williams, zijn eerste kennismaking met een Formule 1-wagen.

In 2005 stapt hij over naar de GP2-Series. Vijfmaal staat hij op het podium, waarvan éénmaal op het eerste schavotje. Piquet eindigt achtste in het klassement. Ook in de A1Grand Prix neemt hij deel en wint hij twee races. In 2006 wordt Piquet tweede in het GP2-kampioenschap na vier overwinningen. Renault neemt hem op in hun rijdersprogramma en biedt Piquet een rol aan als testcoureur, om in 2007 reservecoureur te worden van het Formule 1-team.

Er komt veel druk op zijn schouders terecht, nu hij in een winnende wagen zal debuteren. Papa Nélson Piquet is drievoudig wereldkampioen en natuurlijk wordt er meteen verwacht dat ook [i]Nelsinho[/i] dat zal doen.


[b]Debuut in de Formule 1:[/b] 16 maart 2008, Grand Prix van Australië, Renault

[b]Teams :[/b] Renault (2008)

[b]Leefijd bij debuut:[/b] 22 jaar, 7 maanden, 20 dagen

[url=http://www.nelsinhopiquet.com]Officiële website van Nélson Piquet[/url]

By peter