Adrian Sutil is geboren op 11 januari 1983 in het Duitse Starnberg. In 2003 werd hij zesde in het Formule BMW ADAC-kampioenschap, achter onder andere Sebastian Vettel. Een jaar later probeerde hij het in het Europees Formule 3-kampioenschap, waar hij toch twee poleposities kon bemachtigen. In 2005 kwam hij voor het Duitse team uit in het A1GP-kampioenschap, en werd hij tweede in het Europees Formule 3-kampioenschap dankzij twee overwinningen en elf podiumplaatsen. Ook werd hij dat jaar tweede tijdens de Marlboro Masters in Zandvoort.

In 2006 trok hij naar Japan en won daar meteen het Formule 3-kampioenschap, terwijl hij derde werd in de Macau Formula 3 Grand Prix. Ook mocht hij driemaal komen opdraven bij Midland-Toyota tijdens de Formule 1-weekends. In Europa, Frankrijk en Japan was hij de derde coureur tijdens de trainingen op vrijdag. De keuze van Spyker om Sutil aan te nemen als vaste coureur is dan ook niet ver te zoeken.

Sutil bewees al in het begin dat hij de nodige snelheid bezit. Het merendeel van het seizoen was hij sneller dan zijn meer ervaren teamgenoot, Christijan Albers. Toch kon hij niet veel bewijzen in de Spyker-Ferrari. Het team was meer dan eens de rode lantaarn, maar toen de B-versie van hun F8-VII kwam verbeterden de prestaties gevoelig. In Japan, toen de hemelsluizen openstonden, reed Sutil beheerst naar een achtste plaats en liet daarmee beide Honda’s, Liuzzi en zijn teamgenoot ver achter zich.

Dit jaar krijgt hij Giancarlo Fisichella als teamgenoot.


[b]Debuut in de Formule 1   :[/b] 18 maart 2007, Grand Prix van Australië, Spyker-Ferrari
[b]Eerste race in de punten :[/b] 30 september 2007, Grand Prix van Japan, Spyker-Ferrari, achtste

[b]Teams:[/b] Spyker (2007), Force India (2008)

[b]Leefijd bij debuut              :[/b] 24 jaar, 1 maand, 22 dagen
[b]Aantal seizoenen                :[/b]    1
[b]Aantal Grand Prix’              :[/b]   17
[b]Aantal punten                   :[/b]    1
[b]Beste kwalificatie              :[/b] negentiende
[b]Beste resultaat                 :[/b] achtste
[b]Aantal ronden verreden          :[/b]  753
[b]Aantal kilometers verreden      :[/b] 3640.864

[b]Kampioenschappen[/b]
2007: 1 punt, negentiende

[url=http://www.adrian-sutil.de]Officiële website van Adrian Sutil[/url]

By peter