Volgens Kimi Raikkonen kan een tweede wereldtitel* behalen alleen maar vlotter gaan dan dit seizoen. De Fin liet dat gisteren tijdens een persconferentie op de Ferrari Finali Mondiali in Mugello weten. Aanpassingsproblemen aan de banden en een nieuw team, gekoppeld aan een lage betrouwbaarheid zorgden ervoor dat Raikkonen pas tijdens de laatste race van het seizoen met de titel* kon pronken.

Volgend jaar wordt het niet enkel voor mij, maar ook voor het team gemakkelijker. Dit jaar hadden we het moeilijk om de wagen af te stellen zoals ik het wou. We moeten afwachten om te zien wat de nieuwe wagen brengt, het is nu nog moeilijk om in te schatten hoe goed die zal zijn. We hebben er wel vertrouwen in.

Volgend jaar wordt de tractiecontrole opnieuw uit de wagens verbannen, het kan alleen maar beter zijn volgens Raikkonen.

Toen ik begon hadden we nog geen tractiecontrole, er staan zoveel zaken klaar. Het zal zeer leuk en uitdagend worden, zonder tractiecontrole zullen we ook meer kansen krijgen om iemand in te halen.

En dat is toch waar deze sport om draait.**

* Afhankelijk van de uitkomst van het beroep dat behandeld wordt op 15 november 2007 en eventuele rechtszaken die nadien nog zouden voorvallen.
** Met uitzondering van voeren van minioorlogjes tussen en binnenin teams met als doelstelling zoveel mogelijk winst te persen zonder er al teveel voor te moeten riskeren door het effectief racen tegen andere wagens.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *