Voetbal en Formule 1 gaan af en toe samen, al zal meer dan ��n Vlaamse Canvas-kijker dat tegenspreken. In Silverstone denkt men er ook zo over, en het is niet toevallig dat de Grand Prix van Engeland dit jaar op 11 juni valt. De dag voordien is het namelijk de openingswedstrijd van de Engelse nationale ploeg op het Wereldkampioenschap in Duitsland, tegen het Zuid-Amerikaanse Paraguay. Om te voorkomen dat veel supporters thuis zullen blijven zitten op zaterdag om de wedstrijd te zien, zal op de grote televisieschermen langs het circuit de wedstrijd live worden uitgezonden na de kwalificatie.

Volgens de organisatie zouden dan ongeveer 65000 fans langs het circuit blijven staan aan de pits, Stowe Corner en Abbey Straight. Omwille van het wereldkampioenschap voetbal wordt de kwalificatie met een half uur vervroegd, 12.30uur in plaats van 13.00uur, zodat men de voetbalwedstrijd kan uitzenden, die om 14.00uur begint.  Volgens Silverstone-directeur Richard Phillips zal er een uitstekende sfeer hangen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter