Lewis Hamilton is de op vier na beste sportkampioen van 2008, zo heeft de redactie van het Franse L’Equipe bepaald. De 200 redacteuren van de fameuze krant gaven punten aan sporters van diverse categorieen. De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt mag zich de 28e “Champion of the Champions” noemen. Hij scoorde 832 punten.

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps behaalde 694 punten en ‘s werelds nummer één tennisser Rafael Nadal werd derde met 413 punten. Daarna kwamen de kampioenen van de gemotoriseerde sporten. MotoGP-kampioen Valentino Rossi eindigde met 203 punten nog voor formule 1 wereldkampioen Hamilton (162).

Ondertussen zijn er liefst 300 metingen verricht om de maten van Hamilton nauwkeurig op te nemen. Er komt namelijk een beeld van de Brit in het Londense Madame Tussaud. Hij wordt spoedig opgenomen in de sportafdeling van het beroemde wassenbeeldenmuseum. Er zijn ook vele foto’s genomen in zijn McLaren pak en er zijn details opgenomen zoals de kleur ogen in vergelijking met zijn oogballen. Het beeld gaat het lieve sommetje van 230.000 Britse ponden kosten.

By peter