Kimi Raikkonen snakt naar een Grand Prix- overwinning, de laatste keer dat de Ferrari-coureur zegevierde was in Spanje, eind april . De regerend wereldkampioen geeft toe dat hij meer dan ooit een overwinning nodig heeft. The Iceman won de laatste drie races in Spa en dat maakt hem tot één van de grote favorieten voor de zege.

Er komen een paar races aan waar ik erg veel zin in heb. zei Raikkonen. De Belgische Grand Prix is voor mij altijd één van de hoogtepunten van het seizoen en ik doe het meestal erg goed in Spa, dit circuit is me gunstig gezind. Ik heb nu meer dan ooit een goed resultaat nodig, na de mindere resultaten van de afgelopen races.

Over de Fin werden er de laatste tijd veel negatieve zaken geschreven, maar echt stoorde dat Raikkonen niet: Het is erg vervelend dat ik de laatste tijd zo veel betrokken ben geweest bij negatieve verhalen, maar die dingen gebeuren. Het was niet de eerste keer in mijn loopbaan en het zal ook niet de laatste keer zijn. Je moet weten hoe je ermee moet omgaan. Toen ik nog op school zat was het ook nooit leuk om met een slecht cijfer thuis te komen. Het enige wat je kan doen is de volgende keer harder werken en êen beter cijfer scoren. In de Formule 1 is dat niet anders.

Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze race. Het zou fantastisch zijn om dezeze race voor de vierde opeenvolgende keer te winnen, zeker omdat ik een aantal maanden niet meer heb gewonnen. Een goed resultaat zou me terug in de titelstrijd helpen, na de teleurstelling in Valencia. Vorig jaar wisten we in de tweede seizoenshelft goed te presteren en dat zullen we dit jaar ook moeten doen. En dat is niet onmogelijk, dertien punten is veel, maar vorig jaar stond ik zeventien punten achter met nog twee races te gaan.