Fernando Alonso is van mening dat het teleurstellende seizoen van vorig jaar het zelfvertrouwen van Renault sterk heeft doen dalen. De Spanjaard, die in 2005 en 2006 wereldkampioen werd bij de Franse renstal, is er echter van overtuigd dat het zelfvertrouwen bij het team vanzelf weer terug komt en weer voor de overwinning kan strijden.

Twee jaar geleden had het team meer vertrouwen in hun mogelijkheden na twee opeenvolgende titels. vertelde Alonso tegenover Gazetta dello Sport. Als er nu iets nieuws uitgeprobeerd gaat worden, kruisen ze ze hun vingers. Dat is het gevolg van de slechte resultaten in 2007.

De Spanjaard vergelijkt de situatie met 2004: In 2004 hadden we ook problemen, maar het jaar daarop wonnen we de titel. Ik ben ervan overtuigd dat we dat opnieuw kunnen doen, het team weet hoe het moet. Bij elk ander team was het risico veel groter geweest voor me. En bovendien, toen ik vorig jaar bij McLaren kwam vochten ze om terug in de top tien te komen.

Toen ik in februari, voordat men naar Australië ging, kon men zich niet voorstellen dat we de tweede race zouden winnen. Iedere keer dat je van team verandert neem je een gokje, want hoe kan je in november weten wat er het volgende seizoen gaat gebeuren? gaat Alonso verder. Ik voel me goed bij Renault, maar ik wil ook winnen en het liefste met een wagen rijden die een seconde sneller is dan de rest. Ik denk niet dat ik het leuk zou vinden om iedere keer als tiende te finishen.